Planta Divina - exkluzív virágajándékok, esküvői és rendezvény dekoráció

nyári esküvői csokor

Bizonyított szempontok nyári esküvői csokor összeállításához

Meséld el másoknak, hogy nálunk jártál!

A nyári esküvők virágcsokraiban végre főszerephez juthatnak azok a virágok is, melyek az év többi időszakában kevésbé vagy szinte egyáltalán nem kerülhetnek be a válogatásokba. A boldogságtól remegő kezekben ilyenkor mindenféle egzotikus virágfélék bólogatnak. A bőség zavara maximumra pörgeti az alkotói szabadságunkat. A színpompás elképzelések ugyanakkor a csalódás melegágyai is lehetnek, ha tervezéskor figyelmen kívül hagyjuk az alábbi nagyon fontos és bizonyított szempontokat, melyek kifejezetten a nyári esküvői csokrokra érvényesek.

Figyelemreméltó szempontok tervezéskor

Egy, a témában igen csak releváns Facebook posztunkban arra hívtuk fel a házasodni vágyók figyelmét, hogy a nyári időszakban számos olyan tényező befolyásolhatja az esküvői csokor szépségét és a dekoráció tartósságát, amik fölött egyszerűen hiba lenne szemet hunyni. A Planta Divina csokrokat és dekorációkat mindig az alábbi szempontok figyelembe vételével állítjuk össze, és az igényfelmérés után a tervezés fázisában a párok együttműködésével haladunk tovább. Lássuk azokat a bizonyítottan előforduló tényezőket és szempontokat, melyeket mindenképp figyelembe kell vegyük a nyári esküvői csokor összeállításakor!

esküvői csokor

 

A nyári esküvői csokor örök kihívói

Cikkünkben a leggyakrabban felmerülő kulcsproblémákat vesszük át, melyek egy szezonális esküvői csokor szépségét és tartósságát fenyegethetik. Persze tudjuk, hogy ahány esküvő és esküvői helyszín, annyi egyedi és eseti kihívás, de most mégis megpróbáljuk lefedni a legjellemzőbb veszélyeztető körülményeket.

1., Környezeti tényezők

Csokor (és dekoráció) tervezéskor mindig figyelembe kell venni a lebonyolítási helyszínek jellemző tulajdonságait. Ezek apróságnak tűnő részletek, ugyanakkor a frissesség és élettartam szempontjából muszáj tisztán látnunk például azt, hogy mennyi időt tartózkodtok majd a szabadban, használnak-e a beltérben légkondicionálót a szervezők, esetleg számolni kell huzattal vagy a fényviszonyok erős váltásával. Ezeket az alpontokat mindig átvesszük, és a lehető legtöbb felsorolt körülményhez jól alkalmazkodó alapanyagokat ajánlunk fel a csokrokhoz.

2., Időjárás

Nem csak a nagy meleg, de az ingadozó páratartalom, a szél és a napsütés is megkezdheti növénykísérőd állapotát. Ezen felül az időjárás szervezetedre gyakorolt hatása szintén befolyással van a csokor szavatosságára. Nagyon meleg, száraz időben például célszerű, ha kitartóbb fajtákat válogatunk egymás mellé, de javasolni szoktuk a gazdagabb textúrájú száraz virágok választását is. Ebben az esetben a hitvesi asztal friss virágtakarójával egészíthetjük ki a természetközeli élményt. Figyelembe kell vennünk a tenyéren keresztül távozó hő és nedvesség szálrontó hatását is, ezért kizárólag prémium minőségű fogókendővel rögzítjük a csokor markolatát.

3., Napi program tervezett menete

Ha előre tudjátok, hogy a nagy napon nagy lesz a jövés-menés, esetleg több helyszín között ingáztok, akkor célszerű erre a menyasszonyi csokrot is felkészíteni. Ezt kötéstechnikai megoldásokkal tudjuk támogatni, de bevált módszer az is, ha a főcsokor mellé kisebb, az adott helyszínhez és annak funkciójához passzoló kiegészítő kísérőkkel készültök. Így mindig friss virágösszeállítás lehet a kezed ügyében!

4., A friss vágott virág tűréshatárai

Mindig a lehető legfrissebb virágokból állítjuk össze Planta Divina esküvői csokrodat. A megfelelő technológiák alkalmazásával a vágott szárak sokáig megőrizhetik nedv tartalékukat, de a töveken keresztül a metszésnél ez a tartalék folyamatosan csökken. Meleg időben a szárak akár órák alatt elveszíthetik életerejüket, ezáltal a virágfejek érzékenyebbek lesznek az olyan fizikai behatásokra, mint a letétel vagy a rázkódás. Ez a környezeti kitettség csökkenthető, ha az élő szárakat megfelelően felkészített száraz virágokkal és egyéb szárított kiegészítőkkel támogatjuk meg.

5., Az esküvői csokor másodlagos életútja

Mi történik a csokorral a ceremónia után? A legtöbb esküvői összeállítás pályafutása a frissesség elillanásával véget ér. De ez nem törvényszerű, hogy a Te csokrod esetében is így legyen! Ha szeretnéd, hogy életed nagy napjának virágtanúja örök emlékként veled maradjon, akkor konzerváló és tartósító szolgáltatásunkat neked találtuk ki! Miért ne lehetne esküvői csokrotok közös otthonotok legkedvesebb díszeleme? A Planta Divina esküvői csokrok másodlagos életútja akár évekkel meghosszabbítható, ha úgy szeretnéd.

Az ésszerűség nem mehet a vizuális megjelenés kárára, ugyanakkor minden menyasszony és vőlegény megérdemli, hogy ott stresszmentesítsük őket, ahol tudjuk. Tapasztalataink szerint jelentős feszültség alól mentesíthető az ifjú pár, ha az esküvői csokor tartóssága garantált. Ebben a küldetésben is számíthatsz a Planta Divina kézműves virágműhely csapatának támogató szakértelmére!

További hasznos tudnivalók és érdekességek a Planta Divina blogjában!

 

Post a Comment